MAINTAINING THE ENGINEER

Bekijk hier de video van Maintaining the Engineer - 19 september 2019 Stadion Galgenwaard

Bij veel grote producerende bedrijven ontstaat binnen de technische afdeling een probleem. De technische dienst krijgt te maken met een tekort aan kennis en kunde bij de medewerkers. Soms ontstaat dit door handelingsverlegenheid van de medewerkers, soms door het vertrek van ervaren techneuten.

De technologische ontwikkelingen worden zo breed en gaan zo hard dat het voor medewerkers van de technische diensten bijna ondoenlijk is zich op alle vlakken op de hoogte te houden. Hierdoor wordt steeds sneller de hulp ingeroepen van externe specialisten. Ook als dat nog niet echt nodig is. 

Door deze ontwikkelingen worden de bedrijven voor hoge kosten voor externe inhuur geplaatst. Daarnaast duurt het langer voordat een externe ter plaatse kan zijn voor het verhelpen van een - soms eenvoudige - storing. Ook dit brengt hoge kosten met zich mee. In sommige industrieën leidt het niet adequaat kunnen handelen tot grote risico’s, ook voor de omgeving. 

Er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken. Denk aan kennissessies door leveranciers of systeemintegratoren. Zij kennen de systemen van de bedrijven en weten welke specifieke kennis nodig is. Ook kan de communicatie tussen TD-medewerkers en externe specialisten makkelijker en laagdrempeliger worden ingeregeld. Een voorbeeld is het beschikbaar stellen van laptops met troubleshootingprogramma’s en chatmogelijkheden. Andere partijen stellen Augmented Reality ter beschikking voor de bediening van hun machines. Die mogelijkheid wordt ook ingezet voor service, onderhoud en het verhelpen van storingen.

Tijdens Maintaining the Engineer op donderdag 19 september 2019 zullen diverse sprekers hun ervaringen delen. 

Gelijktijdig met Maintaining the Engineer zullen ook de events Cobotica (van Vision + Robotics) en Datacenter Innovations Day (van DatacenterWorks) plaatsvinden bij Stadion Galgenwaard in Utrecht. 
Bekijk hieronder de deelnemende bedrijven aan deze events:
- deelnemende bedrijven Cobotica
- deelnemende bedrijven Datacenter Innovations Day


Tijdens de lunch en de netwerkborrel kun je ook met de deelnemers aan deze events in gesprek gaan! Houd de website in de gaten voor de meest actuele informatie over sprekers, partners en het programma!

Kijk hier voor sponsormogelijkheden voor uw bedrijf.
Overzicht van deelnemende bedrijven Maintaining the Engineer

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren